Orange tofu i rispapper
Ni vet orange chicken? Det här är samma sak, fast tofu! Rispappret blir liksom krispigt och gott på ytan och såsen är söt, syrlig och stark. Älskar detta!
Ingredienser
- 400 gram tofu
- olja att steka i
- 3 st vitlöksklyftor
- 1/2 tsk färsk riven ingefära
- chiliflakes valfritt
- 1/2 dl saft ur en apelsin
- 1 msk strösocker
- 1 msk farinsocker
- 1 msk soja
- 1 msk vinäger
- 1 msk vatten + 1 msk majsstärkelse
Instruktioner
- Pressa tofun i cirka 30 minuter. Dvs lägg något tungt på tofun så att vätskan rinner ur det. Hacka tofun i lite större kuber.
- Blöt ner rispapper i varmt vatten och vik det runt tofun. Jag använder ett helt rispapper men det går bra att dela det också. Stek det sedan i olja tills ytan blir krispig och får färg. Se bild på rispappret jag använder mig av, det är till för fritering och får en helt annan yta. Finns i asiatiska matbutiker.
- Ta bort tofun och ställ det åt sidan. Använd samma stekpanna och stek finhackad vitlök, riven ingefära och chiliflakes (ifall du gillar hetta).
- Tillsätt därefter strösocker, farinsocker, saften ur apelsin, soja och vinäger. Blanda 1 msk kallt vatten med 1 msk majsstärkelse och häll ner det. Rör runt till såsen börjar tjockna. Ha sedan i tofun och se till att allt täcks med såsen. Servera med ris!