Churro bowl

Jag skulle kunna göra hur många varianter som helst på churros. Det är ju så gott! Det här receptet på churro bowl testade verkligen mitt tålamod då jag gjorde många fel innan det blev rätt… och när det blir rätt, ja då skapas det magi i munnen!

Receptet räcker till cirka 2 portioner

Churro Bowl

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Kanel
  • Socker
  • Valfri frukt
  • Kolasås/chokladsås

Instruktioner

  • Börja med att koka upp vatten, olivolja, salt och socker. Det ska koka ordentligt.
  • Sila vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt kokande vattnet. Blanda och knåda till en deg. Tillsätt ytterligare kokat vatten om degen är torr.
  • Fyll en spritspåse (använd två då påsarna kan spricka) med degen och spritsa runt en muffinsform. Börja nerifrån och snurra runt hela vägen upp till toppen. Ställ in churro bowlen i frysen och låt stå i en timme tills det stelnat. Detta är viktigt för att den ska hålla sin form.
  • Fritera churrosen på 175-190 grader tills den blivit gyllene. Fritera den upp och ner då kanterna tappar sin form. När churrosen fått en fin färg kan man vända den så botten av churrosen också får färg.
  • Blanda kanel och socker i en skål och doppa churro bowlen.
  • Fyll bowlen med glass, toppa med frukt och choklad eller kolasås.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x