Fudgy brownie med chokladfrosting

Smakrik och god fudgy brownie med chokladfrosting! SÅ GOD!

Fudgy brownie med chokladfrosting

En seg och fudgy brownie som får smaklökarna att dansa. Tillsammans med en len glasyr och grädde så har du en riktigt fin och god kaka!

Ingredienser

Brownien

  • 225 gram smält smör
  • 100 gram mörk choklad gärna runt 54%
  • 4 st ägg M-L
  • 4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl kakao
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Chokladfrosting

  • 200 gram färskost
  • 50 gram rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao

Övrigt

  • jordgubbar och vispad grädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält smöret och chokladen
  • Vispa ihop ägg och socker med en elvisp tills det bli ljust och fluffigt.
  • Häll ner smöret och chokladen i smeten och rör försiktigt om med en sked eller slickepott. Sikta ner de torra ingredienserna och fortsätt röra om tills det precis blivit en jämn smet.
  • Häll ner smeten i en 24 cm form med bakplåtspapper under. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna för att kakan ska kunna bli fudgy. Gärna i rumstemperatur först och sedan försluten i kylskåp över natten.

Choladfrosting

  • Vispa samman alla ingredienser till en krämig och fluffig frosting.

Montering

  • Bre över chokladforstingen på brownien. Toppa med jordgubbar och spritsa på grädde. Går för all del att göra dagen innan, låta den stå i kylen och servera dagen efter. Eller dekorera innan servering!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x