Innlägget innehåller reklam för min bok Helans bästa! Här hittar ni min bok.
Ett recept som absolut fick plats i min bok ”Helans bästa” och den kommer alltid till räddning när sötsuget kickar in. Snabba och enkla, helt utan jäsning – DRÖM!
Tips! Om man har tid så kan det kännas extra lyxigt att spritsa i vaniljkräm, kolasås eller tex choklad i munkarna.
Snabba minimunkar utan jäsning
Ingredienser
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt går att utesluta
- 2 dl mjölk
- 1 ägg
- 50 g smält smör
Att doppa i
- strösocker och kanel
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål
- Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda med mjölk och ägg. Häll ner i skålen och rör runt försiktigt tills det precis blivit en jämn smet. Klumpar här och var är alltså OK. Degen kan bli torr om man rör runt för mycket.
- Hetta upp olja (gärna neutralolja men vegetabilisk olja går också bra) på 160 grader. Fyll smeten i en påse eller sprits och klipp ner smeten (klipp vid cirka 3 cm). Fritera tills de fått en fin färg, doppa i kanel och socker. Servera med choklad eller spritsa i kolasås/vaniljkräm/choklad.
Funkar det att använda bregott istället för riktigt smör i minimunkarna 🩷🤷♀️?
Hur lång tid tar det att göra dessa?