Snabba minimunkar utan jäsning

Innlägget innehåller reklam för min bok Helans bästa! Här hittar ni min bok.

Ett recept som absolut fick plats i min bok ”Helans bästa” och den kommer alltid till räddning när sötsuget kickar in. Snabba och enkla, helt utan jäsning – DRÖM!

minimunkar
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Tips! Om man har tid så kan det kännas extra lyxigt att spritsa i vaniljkräm, kolasås eller tex choklad i munkarna.

Snabba minimunkar utan jäsning

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt går att utesluta
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 50 g smält smör

Att doppa i

  • strösocker och kanel

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål
  • Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda med mjölk och ägg. Häll ner i skålen och rör runt försiktigt tills det precis blivit en jämn smet. Klumpar här och var är alltså OK. Degen kan bli torr om man rör runt för mycket.
  • Hetta upp olja (gärna neutralolja men vegetabilisk olja går också bra) på 160 grader. Fyll smeten i en påse eller sprits och klipp ner smeten (klipp vid cirka 3 cm). Fritera tills de fått en fin färg, doppa i kanel och socker. Servera med choklad eller spritsa i kolasås/vaniljkräm/choklad.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sofie
Sofie
1 år sedan

Funkar det att använda bregott istället för riktigt smör i minimunkarna 🩷🤷‍♀️?

Hedda
Hedda
1 år sedan

Hur lång tid tar det att göra dessa?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x