Go Back

Vit chokladkladdkaka med citron och jordgubbar

En riktig sommardröm! Vit choklad, jordgubbar och citron i en och samma kladdkaka. Den är superfräsch och härligt len. ÄLSKAR!

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 100 gram vit choklad
  • 2 st citroner (eller 3-4 lime) zest + saft
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 gram hackade jordgubbar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält vit choklad och smör i mikron. Ta sedan ut skålen och tillsätt zest och saften ur citronerna. Använder du lime istället för citron ska du ha i zest från 2 lime.
  • Ha i strösocker och rör försiktigt om med en slickepott. Knäck i två ägg och fortsätt röra om. Häll ner vetemjöl och vaniljsocker. Tillsätt slutligen de hackade jordgubbarna.
  • Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i mitten när den tas ut ur ugnen. Låt den gärna stå i kylen över natten :) servera gärna med lättvispad grädde med en klick jordgubbssylt i eller mosade jordgubbar.