Marabou daimglass med extra mycket daim
Älskar daimglass men älskar ännu mer att göra min egna glass hemma. Plötsligt är det möjligt att justera hur mycket daim man vill ha i och självklart ska det vara extra mycket!
- 5 dl vispgrädde
- 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400 g
- 1 msk vaniljsocker
- 200 gram marabou daim
- 225 gram daimkulor
Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Tilta gärna skålen för att få in luft i grädden och försök att inte vispa i allt för hög hastighet. Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker och vispa tills allt blandats samman.
Hacka i marabou daim och häll i daimkulorna. Blanda runt och lägg i en form. Toppa med mer daim, och om du önskar kan du ringla i choklad/kolasås. Täck formen och ställ in den i frysen i minst 4 timmar. Sen är den färdig!