Go Back

Shakshuka

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 tomater
  • 2 dl vatten
  • 6 ägg
  • 150 g fetaost
  • persilja

Kryddor

  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1/2 tsk curry valfritt
  • salt/peppar
  • kummin valfritt

Instruktioner

  • Stek hackad lök och paprika i olja. Fräs därefter vitlöken och tillsätt tomatpuré. Häll ner kryddorna och blanda runt.
  • Häll ner hackade tomaterna och låt koka upp tills vätskan försvunnit och tomaterna mjuknat. Häll ner vatten och låt koka i 5 minuter.
  • Lägg i äggen och sätt på ett lock. När äggvitan tillagats kan man ta bort locket för annars blir äggulan rinnigt. Men det väljer man själv! Toppa med persilja och fetaost, njut!