Go Back

Kindercheesecake i glas med kladdkaka

Ingredienser

  • 1 kladdkaka

cheesecakefyllning

  • 250 g färskost
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 5 kinder (väger 21 g styck)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5-1 dl florsocker välj utifrån vilken sötma du vill ha

Ganache

  • 5 kinder (väger 21 g styck)
  • 1/2 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Smält kinderchokladen i ett vattenbad. Vispa ihop färskost, vispgrädde, vaniljsocker och smält kinderchoklad (viktigt att den är sval). Tillsätt florsocker och rör försiktigt runt tills att precis blandats samman.
  • Mikra vispgrädden och kinderchokladen i 30 sekunder på cirka 560 w, ta ut, rör runt ordentligt, ställ tillbaka i mikron och mikra 30 sekunder till. Rör runt en gång till och låt svalna. Den tjocknar efter att den fått svalna lite.
  • Hacka kladdkakan i bitar och fördela i glas. Det som är bra här att du själv kan välja hur stora portionerna ska vara och hur tjockt lager med cheesecake du vill ha. Toppa med chokladganache och. servera direkt eller låt stå i kylen.