Go Back

Pepparkakscheesecake i glas med daim

Ingredienser

  • 15 pepparkakor
  • 25 g smält smör

Fyllningen

  • 300 g färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dubbeldaim 56 gram

Toppa med

  • 1 dl dulce de leche karamelliserad mjölk
  • Lingon

Instruktioner

  • Krossa pepparkakorna i en matberedare eller med en kavel. Blanda med smält smör och fördela kexen i fyra glas. Ställ in i kylen.
  • Vispa färskost med vaniljsocker tills den blir fin och fluffig. Tillsätt florsocker och rör försiktigt runt. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner det i fyllningen. Blanda ner hackad daim. Häll ner fyllningen i glasen.
  • Lägg dulce de lechen i en skål och mikra i cirka 30 sekunder. Rör runt och låt det svalna. Häll över cheesecaken och låt svalna i kylen en liten stund till. Cheseecaken är som godast när den fått stå i kylen i en timme men går att servera på en gång.