Pepparkakscheesecake i glas med daim
- 15 pepparkakor
- 25 g smält smör
Fyllningen
- 300 g färskost
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl florsocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dubbeldaim 56 gram
Toppa med
- 1 dl dulce de leche karamelliserad mjölk
- Lingon
Krossa pepparkakorna i en matberedare eller med en kavel. Blanda med smält smör och fördela kexen i fyra glas. Ställ in i kylen.
Vispa färskost med vaniljsocker tills den blir fin och fluffig. Tillsätt florsocker och rör försiktigt runt. Vispa grädden i en separat skål och vänd ner det i fyllningen. Blanda ner hackad daim. Häll ner fyllningen i glasen.
Lägg dulce de lechen i en skål och mikra i cirka 30 sekunder. Rör runt och låt det svalna. Häll över cheesecaken och låt svalna i kylen en liten stund till. Cheseecaken är som godast när den fått stå i kylen i en timme men går att servera på en gång.