Go Back

Kladdkaka med daim- och pepparkakscheesecake

Ingredienser

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Daim- och pepparkakscheesecake

  • 300 g färskost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 10 pepparkakor
  • 1 dubbeldaim 56 g

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med att baka kladdkakan dagen innan eller använd en färdig om du behöver spara tid. Smält smöret och lägg det i en skål. Tillsätt strösocker, ägg och blanda runt. Ha därefter i de torra ingredienserna och rör runt tills det precis blivit till en smet. Häll ner i en springform (24 cm) med bakplåtspapper under och låt stå i ugnen i cirka 20 min. Låt svalna helt i kylskåpet.

Daim- och pepparkakscheesecake

  • Vispa grädden till hårda toppar, finhacka daimen och pepparkakorna.
  • Vispa färskost och vaniljsocker med en elvisp. Tillsätt försiktigt i florsocker, blanda inte för mycket här. Vänd ner den vispade grädden och tillsätt daimen och pepparkakan.
  • Hacka kladdkakan den och fördela i 5-6 glas* (se anteckning ovan). Spritsa i cheesecaken och toppa med tex lingon eller hallon och en pepparkaka.