Go Back

Het och söt ugnsrostad krispig potatis

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 1/2 dl olja

Toppa med

  • 1 riven vitlöksklyfta
  • honung
  • parmesan
  • salt
  • chiliflakes
  • valfri ört tex rosmarin, timjan eller persilja

Instruktioner

  • Börja med att skala och hacka potatisen i kuber. Tänk på att mindre bitar potatis tar mindre tid att tillaga. Jag rekommenderar att dela upp potatisen i fyra om den är medelstor.
  • Lägg potatisen i en kastrull, häll på kallt vatten så att det täcks och salta. Koka upp i cirka 15 minuter (kan ta längre tid med större potatis) eller tills potatisen är mjuk men inte faller av. Sila sedan av potatisen, lägg den tillbaka i kastrullen (utan vatten), sätt på ett lock och skaka ordentligt. Potatisen ska krossas nästan men bara på ytan. Det här kommer göra potatisen krispig!
  • Sätt ugnen på 200 grader och fyll en form med olja. Låt Den stå i ugnen tills den blir varm (cirka 10 min). Häll ner potatisen i formen och låt den stå i ugnen i cirka 60 minuter tills den fått en fin färg. Vänd potatisen var 20e minut.
  • Lägg potatisen i en skål och smaka av med vitlök, honung, salt, chiliflakes och parmesan. NJUT!