Börja med att skala och hacka potatisen i kuber. Tänk på att mindre bitar potatis tar mindre tid att tillaga. Jag rekommenderar att dela upp potatisen i fyra om den är medelstor.
Lägg potatisen i en kastrull, häll på kallt vatten så att det täcks och salta. Koka upp i cirka 15 minuter (kan ta längre tid med större potatis) eller tills potatisen är mjuk men inte faller av. Sila sedan av potatisen, lägg den tillbaka i kastrullen (utan vatten), sätt på ett lock och skaka ordentligt. Potatisen ska krossas nästan men bara på ytan. Det här kommer göra potatisen krispig!
Sätt ugnen på 200 grader och fyll en form med olja. Låt Den stå i ugnen tills den blir varm (cirka 10 min). Häll ner potatisen i formen och låt den stå i ugnen i cirka 60 minuter tills den fått en fin färg. Vänd potatisen var 20e minut.
Lägg potatisen i en skål och smaka av med vitlök, honung, salt, chiliflakes och parmesan. NJUT!