Go Back

Kinder cheesecake

Ingredienser

  • 15 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 400 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 10 st kinder smält
  • 4 dl vispgrädde

Ganache

  • 10 st kinder
  • 1 dl vispgrädde

Dekorera med

  • Kinder och vispgrädde

Instruktioner

  • Krossa digestivekexen till ett fint smul. Blanda med smält smör och pressa ner det i botten av ens springform (24 cm). Ställ in i frysen.

Fyllningen

  • Smält 10 st kinder över ett vattenbad och låt det svalna.
  • Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och den svalna chokladen. Vispa sedan grädden till hårda toppar och vänd försiktigt ner i färskosten. Fyll springformen med cheeesecake-fyllningen.
  • Lägg 10 st kinder i en skål med 1 dl vispgrädde och ställ in i mikron i 30 sekunders intervaller, rör runt mellan varje gång tills chokladen smält. Låt svalna helt och häll sedan över cheesecaken. Ställ i kylen över natten eller i 6 timmar eller frys (se anteckning ovan gällande kyl eller frys). Sen är den redo att serveras!