Go Back

Fudge brownie med ganache

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 150 g mörk choklad 44-55%
  • 3 stora ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt

Ganache

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • alternativt: 1 dl vispgrädde + 200 g mjölk choklad

Att toppa med:

  • flingsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  • Smält smöret och ha sedan i hackad choklad. När chokladen smält kan du ställa kastrullen åt sidan och låta det svalna.
  • Vispa ihop ägg med strösocker och farinsocker tills det blir ljust och fluffigt. Det här kommer ge brownien den fina och glansiga ytan. Häll ner det svalna smöret och chokladen och rör runt försiktigt tills allt blandats samman.
  • Sikta ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker, kakao och salt. Rör runt försiktigt och inte för mycket, bara tills smeten blivit jämn. Häll ner i en form på 20x20 cm.
  • Ställ in kakan i mitten av ugnen och låt den grädda i cirka 30 minuter. Brownien är färdig när den inte dallrar i mitten. Om du sätter ner en tandpetare så ska den inte komma ut torr, utan den ska vara lite kladdig med några smulor på.

Ganache

  • Medan kakan är i ugnen kan du värma upp grädden och chokladen i en skål. Jag mikrar den i 1 minut på full effekt och sedan tar jag ut den och rör runt den tills allt blivit jämnt. Låt ganachen svalna och häll över brownien när brownien svalnat. Strö på flingsalt.
  • Låt brownien svalna i kylskåpet innan du skär i den!