Sätt ugnen på 175 grader
Separera äggulan från äggvitan och lägg den i en skål. Rör försiktigt runt äggulorna och tillsätt sötad kondenserad mjölk. Försök att undvika luftbubblor genom att röra runt försiktigt.
Häll ner den osötade kondenserade mjölken, lite salt och lite vaniljpulver.
Sila bort luftbubblorna genom att använda en annan skål. Gör detta två gånger och slutligen använder du silen igen för att hälla ner i formen. Ju mindre luft desto krämigare blir din leche flan!
Täck formen med ungsfolie, lägg det i en ungsplåt och fyll med varmt vatten. Heela vägen upp till leche flan-smeten. Låt stå i ugnen i 45-60 min. Den är färdig när den är lite wobblig i mitten men blivit fast runt sidorna. Ställ i kylen över natten eller minst 2 timmar. Låt stå i rumstemperatur en stund innan servering för att få en riktigt krämig leche flan.