Go Back

Kladdkakecheesecake i glas med dulce de leche och daim

Portioner 6 glas

Ingredienser

  • 1 kladdkaka gärna en djupfryst så är det lättare att skära i den

cheesecakefyllning

  • 300 g färskost
  • 1 dl dulce de leche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • florsocker (smaka av då det kan bli för sött)

Toppa med

  • daim
  • dulce de leche
  • bär, tex hallon

Instruktioner

  • Hacka kladdkakan i bitar och lägg de i ett glas
  • Vispa ihop färskost, dulce de leche, vispgrädde och vaniljsocker tills det blivit tjockt. Smaka av med florsocker eller skippa helt, allt efter dina egna preferenser då det redan är sött.
  • Lägg detta på kladdkakan, ringla på dulce de leche om du vill, ha på hackad daim och färska bär. Ställ in i kylen eller servera direkt. Går bra att låta den stå i kylen i upp till cirka 3 dagar.