Go Back

jumbo chocolate chip cookie

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 150 g choklad

Fyllning

  • 2 dl hasselnötskräm se länk längst ner hur du kan göra din egna

Instruktioner

  • Sätt ungen på 175 grader
  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda det sedan med strösocker och ljust muscovadosocker eller farinsocker. Knäck sedan i ett ägg och ha i en äggula. Rör runt allt.
  • Sikta ner vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör runt allt tills det precis blivit en jämn deg. Ha i chokladknapparna, spara några till toppen.
  • Lägg ner hälften av degen i en springform på 24 cm med bakplåtspapper under. Bre på hasselnötskrämen och toppa med resterande kakdeg. Toppa med mer choklad och skjutsa in i ugnen i cirka 20-25 min eller tills kakan fått en fin yta.
  • Låt kakan svalna helt innan du skär i den. Servera gärna med glass!