Chocolate chip cookie bars
- 175 g smör
- 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
- 1.5 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 msk vaniljsocker
- en nypa salt
- 200 g valfria chokladknappar jag blandar mörk och ljus
Sätt ungen på 175 grader
Smält smöret och låt det svalna. Blanda det sedan med strösocker och ljust muscovadosocker eller farinsocker. Knäck sedan i ett ägg och ha i en äggula. Rör runt allt.
Sikta ner vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör runt allt tills det precis blivit en jämn deg. Ha i chokladknapparna, spara några till toppen.
Lägg ner degen i en form på 22x33 cm med bakplåtspapper under. Toppa med mer choklad och skjutsa in i ugnen i cirka 20 min eller tills kakan fått en fin yta.
Låt kakan svalna helt innan du tar ut den ur formen, skär upp den och servera med glass!