Go Back

Chocolate chip cookie bars

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 200 g valfria chokladknappar jag blandar mörk och ljus

Instruktioner

  • Sätt ungen på 175 grader
  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda det sedan med strösocker och ljust muscovadosocker eller farinsocker. Knäck sedan i ett ägg och ha i en äggula. Rör runt allt.
  • Sikta ner vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. Rör runt allt tills det precis blivit en jämn deg. Ha i chokladknapparna, spara några till toppen.
  • Lägg ner degen i en form på 22x33 cm med bakplåtspapper under. Toppa med mer choklad och skjutsa in i ugnen i cirka 20 min eller tills kakan fått en fin yta.
  • Låt kakan svalna helt innan du tar ut den ur formen, skär upp den och servera med glass!