Go Back

Laxgratäng med västerbottensost och räkor

Ingredienser

  • 500 g laxfilé 4 x 125 g
  • 1 färsk broccoli

Kryddor

  • citronpeppar
  • lökpulver
  • vitlökspulver
  • paprikapulver
  • salt

Sås

  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiches
  • 1-2 vitlöksklyftor rivna
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 dl dill
  • salt tänk på att osten innehåller mycket sälta, så salta försiktigt! :)

Toppa med innan gräddning

  • 2-3 dl västerbottensost

Toppa med eftergräddning

  • handskalade räkor
  • dill
  • citron

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme)
  • Lägg laxen i en form tillsammans med broccolin eller andra grönsaker som du gillar
  • Krydda laxfiléerna med ett lager citronpeppar. Krydda sedan efter smak med lökpulver, vitlökspulver och paprikapulver. Smaka av med salt. Tänk på att osten som vi toppar med i slutet innehåller mycket sälta, så salta försiktigt! :)

Sås

  • Blanda creme fraiche, grädde och riven vitlök i en kastrull. Värm upp och smula ner fiskbuljong. Avsluta med dill och salt. Häll ner såsen i formen.
  • Toppa med västerbottensost och skjutsa in i ugnen i cirka 20 min.
  • Avsluta med att toppa det med räkor så att de hinner bli varma av laxen, hackad dill och citronskivor. NJUT! :)