Go Back

Marry me kycklingsoppa

Ingredienser

Kyckling

  • 500 g kycklinglårfilé kycklingbröstfilé funkar också
  • 2 tsk paprikapulver 
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt/peppar efter smak

Soppan

  • 5 stjälkselleri
  • 2 gul lökar
  • 2 morötter
  • 5 vitlöksklyftor
  • chiliflakes
  • 2 dl soltorkade tomater strimlad s
  • 3 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 200 g pasta
  • 1/2 msk torkad basilika valfritt
  • 200 g pasta
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl parmesan
  • en kruka färsk basilika
  • smaka av med salt

Instruktioner

  • Börja med att krydda kycklingen, stek det sedan i olja så att det är tillagat. Ställ åt sidan.
  • Finhacka gul lök, stjälksellerin och morötterna. Stek de i samma panna med smör. Fräs finhackad vitlök och tillsätt sedan soltorkade tomater, chiliflakes samt tomatpuré.
  • Ha i vatten, hönsbuljongtärningarna och torkad basilika. Koka upp allt och ha sedan i pastan samt grädden. Medan pastan blir mjuk kan du strimla den tillagade kycklingen med antingen en gaffel eller elvisp. Går även bra att bara hacka upp kycklingen i bitar.
  • Stäng av plattan och ha i finriven parmesan samt hackad basilika. Smaka till sist av med salt och njut!