Go Back

Toscakladdkaka

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smält smör
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt

Kokostosca

  • 75 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g riven kokos
  • 1.5 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner ägg och strösocker. Sikta ner resterande ingredienser och häll ner i en fodrad form på 23 cm. Skjutsa in i ugnen i 15 min.

Kokostosca

  • Under tiden blandar du alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och låter det sjuda i cirka 5 minuter. Ta ut kladdkakan ur ugnen och toppa med toscan. Skjutsa in i ugnen igen i cirka 10 min eller tills toscan fått en fin yta. Låt svalna helt och sedan i kylen i ett par timmar för att få den perfekta konsistensen och smaken. Servera och njut!