Go Back

Saffranskladdkaka med vit choklad

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 1 g saffran dvs två packet, men ett packet funkar bra med
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • en nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 gader
  • Smält smöret i en mellanstor kastrull. Ha sedan i saffranet och vita chokladen. Ställ åt sidan när vita chokladen smält.
  • Blanda strösocker och ägg i kastrullen med det smälta smöret.
  • Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och lite salt. Häll ner smeten i en fodrad springform på 24 cm. Skjutsa in i ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna helt, låt stå i kylen i ett par timmar så att den blir fast. Servera sedan med glass eller lättvispad grädde. Hallon är gott till! :)