Go Back

Daimcheesecake

Portioner 8 bitar

Ingredienser

Kexbotten

  • 14 st digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 600 g färskost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker eller mer om du önskar sötare cheesecake
  • 2 dl vispgrädde 40% grädde
  • 2 st dubbeldaim

Ganache

  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde

Dekorera med

  • vispgrädde
  • daim
  • förslagsvis färska bär

Instruktioner

Kexbotten

  • Börja med att mixa kexen till ett fint smul. Tillsätt sedan smält smör och blanda runt.
  • Tryck ner detta i en springform på 23 cm med med bakplåtspapper under. Ställ in i kylen.

Fyllning

  • Vispa färskosten och vaniljsockret fluffigt. Använd sedan en slickepott eller sked och rör runt florsockret försiktigt.
  • Vispa grädden till hårda toppar, kom ihåg att detta är väldigt viktigt för att få en så fast och krämig cheesecake som möjligt. Blanda ner grädden i färskosten och rör om försiktigt så inte luften försvinner ur grädden. Då får du till krämigheten!
  • I med fyllningen i formen och släta till den längst upp.

Ganache

  • Blanda chokladen i en skål och tillsätt grädden. Mikra i 30 sekunders intervaller och rör runt ordentligt mellan varje gång. Tillslut blir den tjock och då låter du den svalna en liten stund. Häll över cheesecaken försiktigt och lyft springformen och luta den så att chokladen hamnar över hela dess toppen.
  • Ställ in cheesecaken i kylen över natten eller i minst 6 timmar. Glöm inte att täcka den också med plastfolie.

Dekorera

  • Dekorera din cheesecake innan servering och njut!