Go Back

Kinder cheesecake i glas

Portioner 5 glas

Ingredienser

Kexbotten

  • 9 digestivekex
  • 50 g smält smör

Fyllning

  • 200 g färskost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 kinder maxi smält och sval
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Toppa med

  • 5 kinder maxi
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Hasselnötter valfritt

Instruktioner

Kexbotten

  • Börja med att mixa kexen till ett fint smul. Blanda med smält smör. Fördela kexen i 5 glas. Ställ in i kylen.

Fyllning

  • Smält kinder maxi över ett vattenbad och se till så att det svalnar. När varm choklad möter kall fyllning så kan det lätt stelna till bitar.
  • Vispa färskost, vaniljsocker och den svalna chokladen med en elvisp. Ha i florsocker och rör runt försiktigt med en sked eller slickepott.
  • Vispa grädden i till hårda toppar i en separat bunke. Häll ner det i färskostenblandningen och vänd försiktigt i grädden för att behålla luften i grädden.
  • Fördela fyllningen i glasen.

Topping

  • Gör din ganache genom att mikra 5 kinder maxi med grädde i cirka 30-40 sekunder. Blanda runt allt tills det blir jämnt. Låt svalna en stund och häll sedan över dina glas.
  • Toppa med hasselnötter om du vill eller skippa. Låt stå i kylen i 1 timme men det går också bra att servera direkt.