Go Back

Kärleksmumskladdkaka

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Kärleksmumsglasyr

  • 50 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 4 msk kaffe tex espresso
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme
  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda det tillsammans med ägg och strösocker. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  • Häll ner i en spring form på 24 cm med bakplåtspapper under. Skjutsa in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kanterna blivit fasta och kakan dallrar i mitten.

Kärleksmumsglasyr

  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Häll över kladdkakan och toppa med riven kokos. Låt svalna i kylen över natten eller minst ett par timmar så att kladdkakan hinner sätta sig.