Go Back

Köttfärssoppa med tacosmak

Ingredienser

  • 400 g nötfärs eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 600 g potatis ca 8 stycken
  • 2-3 morötter
  • 3 msk tacokrydda
  • 2 tsk paprikapulver
  • chiliflakes efter smak
  • 4 msk tomatpuré
  • 400 g krossad tomat
  • 1 liter vatten
  • 2 msk japansk soja
  • 2 köttbuljongtärningar eller grönsaksbuljong
  • 1 msk oregano malen/torkad
  • salt

Toppa med

  • creme fraiche
  • färsk oregano eller persilja

Vitlöksbröd

  • 1 levainbröd
  • 125 g smör rumstempererat
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk finhackad persilja
  • salt peppar
  • 2-3 dl riven mozzarella

Instruktioner

  • Börja med att skala och hacka gul löken, potatisen och morötterna i mindre bitar. Finhacka vitlöken.
  • Stek gul lök i olja tills den mjuknat. Fräs vitlöken en liten stund och ha sedan i köttfärsen. Stek tills den är tillagat och krydda med tacokrydda, paprikapulver och chiliflakes.
  • Ha i potatisen och morötterna. Fräs tomatpurén och tillsätt krossad tomat och vatten.
  • Lägg i buljongerna, sojan och oregano. Låt puttra i cirka 15 minuter. Avsluta med att ha i paprikan och låt det puttra i 5 minuter till. Smaka av med salt. Servera soppan med en klick creme fraiche.

Vitlöksbröd

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Blanda rumstempererat smör med vitlök, finhackad persilja, salt och svartpeppar. Skär upp levainbrödet i två och bre smöret över brödet.
  • Toppa med riven mozzarella.
  • Skjutsa in brödet i cirka 10 minuter i ugnen eller tills vitlöksbrödet ser gräddad ut. Servera med köttfärssoppa och njut!