16styufka-degbladalternativt filodeg (som du skär i mindre bitar) eller vårrulledeg
200gvitost eller fetaost
150griven ostjag använder färdigriven mozzarella
1/2dlfinhackad persilja
1/2tsktorkad mynta
chiliflakeseller annan chilikrydda efter smak
Instruktioner
Fyllningen
Smula ner vitosten med händerna och ha sedan i den rivna osten. Ha i finhackad persilja, torkad mynta och chiliflakes efter smak. Blanda allt väl.
Om du använder yufkadeg
Ta fram degplattan och fyll den bredaste delen med ost (om du använder yufkadeg) och vik ihop kanterna något. Rulla sedan ihop och avsluta med att pensla med vatten i änden så att den sitter någorlunda fast.
Om du använder filodeg (rektangulär)
Det går även bra att använda färdig filodeg (brukar vara rektangulär) då får man dela den i två, fylla med osten, vika kanterna och rulla ihop. Avsluta med att pensla på vatten
Vårrulledeg
Den behöver du inte skära utan går bra att fylla med osten, vika kanterna och rulla ihop. Avsluta med att pensla på vatten.
Fritering
Hetta upp olja i en kastrull till cirka 170 grader. Fritera rullarna tills de får en fin gyllene yta. Lägg på hushållspapper och sedan är det klart.