Go Back

Oxfilépasta

Ingredienser

  • 400 g pasta tex rigatoni
  • 500 g oxfilé eller annat kött, tex lövbiff, ryggbiff
  • 4 finhackad vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlök
  • 250 g champinjoner
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk soja
  • 1 dl pastavatten
  • 3 dl riven parmesan
  • 1/2 dl finhackad gräslök
  • 1 dl finhackad persilja
  • svartpeppar/salt

Instruktioner

  • Koka upp vatten och ha i salt. Koka pastan enligt anvisning (spara 1 dl pastavatten).
  • Skär köttet i bitar och krydda med salt och peppar. Stek köttet på medelvärme tills det fått en fin yta. Ställ åt sidan.
  • Torrstek hackade champinjoner och finhackad schalottenlök. Tillsätt sedan en klick smör eller olja. Fräs vitlöken och ha sedan i grädden.
  • Häll i kalvfond och soja. Lägg tillbaka köttet i såsen och krydda med valfri mängd svartpeppar. Ha i pastavatten och låt sjuda i 5 minuter.
  • Häll ner pastan i såsen. Tillsätt gräslök, persilja och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Rör runt pastan tills den blir krämig. Servera med parmesan och njut!