Go Back

Kycklingwok

Portioner 5

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2-3 gullökar
  • 2 paprikor gul/röd/grön
  • 2 morötter
  • 1 broccolihuvud
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1-2 dl cashewnötter eller jordnötter

Sås

  • 2 dl sweet chili jag använder "less sugar"
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl ostronsås
  • 2 msk mörk kinesisk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk kinesisk kycklingbuljongkrydda se bild nedan, går att skippa men den är väldigt god :)
  • chiliflakes valfritt

Instruktioner

  • Börja med att koka upp riset enligt anvisning.
  • Skär upp paprikan, gul löken, broccolin och morötterna. Finhacka vitlöken.
  • Skär kycklingen i bitar. Jag gillar att filéa den tunt och skära den i lite större rutor. Så går det fort att steka dom.
  • Blanda ingredienserna till såsen.

Wok

  • Börja med att steka cashewnötterna på hög värme under konstant omrörning. Jag torr-rostar mina men vill man så kan man steka de i olja. Ställ nötterna åt sidan.
  • Stek kycklingen tills den är genomstekt och ställ åt sidan.
  • Häll olja i kastrullen och stek grönsakerna på hög värme i 2 minuter. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 30 sekunder. Blanda därefter i kycklingen och häll ner såsen. Smaka av såsen. Här kan du själv bestämma om du vill ha i mer soja, hetta osv. Servera med ris och njut!