Go Back

Blondie med brynt smör och choklad

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt
  • 200 g vit choklad
  • 1.5 dl frysta hallon

Instruktioner

  • Börja med att hacka smöret i ungefär lika stora bitar. Bryn sedan smöret i en stor och tjockbottnad kastrull på medelvärme. Brynt smör kräver tålamod och konstant omrörning. När det bildats skum och färgen blivit något mörkare så är den klar. Låt smöret svalna i en separat skål.
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda ner strösocker och farinsocker. Knäck i två ägg och fortsätt blanda till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda.
  • Tillsätt vit hackad choklad och frysta hallon (ej tinade). Tryck ner smeten i en form på 20x20 cm. Skjutsa in kakan i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills kakan blivit fast.
  • Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar. Jag tycker kakan är som godast dagen efter när den fått stå försluten i kylen. Njut!