Blondie med brynt smör och choklad
- 225 g smör
- 2 dl farinsocker
- 1.5 dl strösocker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 200 g vit choklad
- 1.5 dl frysta hallon
Börja med att hacka smöret i ungefär lika stora bitar. Bryn sedan smöret i en stor och tjockbottnad kastrull på medelvärme. Brynt smör kräver tålamod och konstant omrörning. När det bildats skum och färgen blivit något mörkare så är den klar. Låt smöret svalna i en separat skål.
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda ner strösocker och farinsocker. Knäck i två ägg och fortsätt blanda till en jämn smet. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda.
Tillsätt vit hackad choklad och frysta hallon (ej tinade). Tryck ner smeten i en form på 20x20 cm. Skjutsa in kakan i ugnen i cirka 30-35 minuter eller tills kakan blivit fast.
Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar. Jag tycker kakan är som godast dagen efter när den fått stå försluten i kylen. Njut!