Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme)
Dela pumpan i mitten och ta ut kärnorna. Skala och dela löken i två. Skala morötterna. Skär av huvudet på vitlöken. Lägg allt på en plåt tillsammans med tomaterna. Lägg vitlöken i aluminiumfolie.
Ringla på olivolja på alla grönsaker. Krydda vitlöken med salt och peppar. PÅ resterande grönsaker kan du ha gurkmeja, torkad timjan, curry, paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar. Skjutsa in i ugnen i 1 timme.
Gröp ur pumpan med en sked och lägg i en kastrull. Pressa ut vitlöken och ha i resterande grönsaker/rotfrukter i kastrullen. Häll ner kokande vatten och mixa till en slät puré. Sätt på medelvärme och lägg i buljongerna och grädden. Låt sjuda i 5-10 minuter.
Smaka av soppan, tillsätt mera kryddor om så önskas och servera med en varm macka!