Go Back

Pumpasoppa

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa
  • 250 g tomater
  • 2 lökar valfri lök
  • 2 morötter
  • 1 vitlökshuvud
  • olivolja

Kryddor

  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • cayennepeppar efter smak
  • salt
  • peppar

soppa

  • 2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljong
  • 5 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • smaka av med salt/peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme)
  • Dela pumpan i mitten och ta ut kärnorna. Skala och dela löken i två. Skala morötterna. Skär av huvudet på vitlöken. Lägg allt på en plåt tillsammans med tomaterna. Lägg vitlöken i aluminiumfolie.
  • Ringla på olivolja på alla grönsaker. Krydda vitlöken med salt och peppar. PÅ resterande grönsaker kan du ha gurkmeja, torkad timjan, curry, paprikapulver, cayennepeppar, salt och peppar. Skjutsa in i ugnen i 1 timme.
  • Gröp ur pumpan med en sked och lägg i en kastrull. Pressa ut vitlöken och ha i resterande grönsaker/rotfrukter i kastrullen. Häll ner kokande vatten och mixa till en slät puré. Sätt på medelvärme och lägg i buljongerna och grädden. Låt sjuda i 5-10 minuter.
  • Smaka av soppan, tillsätt mera kryddor om så önskas och servera med en varm macka!