Go Back

Pepparkakscheesecake med daim och kola

Ingredienser

  • 150 g pepparkaka
  • 75 g smält smör

Cheesecakefyllning

  • 400 g färskost
  • 1 dl florsocker eller mer för sötare cheesecake
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st dubbeldaim (2 x 56g)
  • 3 dl vispgrädde (40%)

Toppa med

  • 2 dl dulce de leche
  • pepparkaka, hackad daim och lingon valfritt

Instruktioner

  • Krossa pepparkakorna till ett fint smul och blanda med smält smör. Lägg det här i botten av en springform (24cm) och platta till så det blir jämnt. Tryck inte för hårt. Ställ in i kylen.
  • Blanda färskost, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Vispa grädden i en separat skål till hårda toppar. Blanda i hackad daim. Fyll formen och jämna till toppen.
  • Mikra dulce de lechen i cirka 20-30 sekunder och rör runt tills den blir lös. Låt svalna lite och häll över cheesecaken. Ställ in i kylen (täck med plastfolie) i minst 4 timmar eller över natten.
  • Dekorera med pepparkaka, daim och lingon innan servering. Njut!