Pepparkakscheesecake med daim och kola
- 150 g pepparkaka
- 75 g smält smör
Cheesecakefyllning
- 400 g färskost
- 1 dl florsocker eller mer för sötare cheesecake
- 1 msk vaniljsocker
- 2 st dubbeldaim (2 x 56g)
- 3 dl vispgrädde (40%)
Toppa med
- 2 dl dulce de leche
- pepparkaka, hackad daim och lingon valfritt
Krossa pepparkakorna till ett fint smul och blanda med smält smör. Lägg det här i botten av en springform (24cm) och platta till så det blir jämnt. Tryck inte för hårt. Ställ in i kylen.
Blanda färskost, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Vispa grädden i en separat skål till hårda toppar. Blanda i hackad daim. Fyll formen och jämna till toppen.
Mikra dulce de lechen i cirka 20-30 sekunder och rör runt tills den blir lös. Låt svalna lite och häll över cheesecaken. Ställ in i kylen (täck med plastfolie) i minst 4 timmar eller över natten.
Dekorera med pepparkaka, daim och lingon innan servering. Njut!