Go Back

Tteokbokki

Tillagningstid 20 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser

  • 150-200 gram Rice cakes
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • 5 dl vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 2 msk gochujang
  • 1-2 tsk gochugaru skippa för mindre hetta
  • 1 msk soja
  • 1 msk socker
  • Salladskål frivilligt
  • Riven mozzarella frivilligt

Att toppa med

  • Sesamfrön
  • Salladslök
  • Salt

Instruktioner

  • Fyll en kastrull med vatten och sätt på spisen på medelvärme, vänta tills vattnet börjar koka.
  • Blanda i gochujang, socker, gochugaru och soja. Hacka gul lök i skivor och pressa vitlöksklyftorna. Lägg ner det i kastrullen.
  • Skölj önskad mängd rice cakes i vatten och lägg därefter i kastrullen tillsammans med grovhackad salladskål samt hackad salladslök. Rice caken är klara när de mjuknat. Tar bara några minuter.
  • Toppa med riven mozzarella, sesamfrön och hackad salladslök . Lägg på lock för att låta osten smälta.