Go Back

Cheesecake med lotus biscoff och daim

Ingredienser

  • 250 g lotus biscoffkex + 21 till att lägga runt formen
  • 100 gram smör
  • 600 gram färskost
  • 5 dl 40% vispgrädde
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st dubbeldaim
  • Ca 2 dl lotus biscoff spread
  • extra kex att smula över valfritt

Instruktioner

  • Börja med att finkrossa kexen och blanda det med smält smör. Om du vill kan du dekorera cheesecaken de biscoffkex runt hela formen, sedan har du i de krossade kexen i botten. Använd en springform på cirka 24 cm. Ställ in i frysen.
  • Vispa samman grädde i en skål till hård toppar (var noggrann här annars blir cheesecaken rinnig). Vispa sedan färskost och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt florsocker och rör runt försiktigt. Blanda därefter i vispgrädden och vispa lite till. Kom ihåg att inte vispa för mycket för då cheesecake bli för hård.
  • Hacka daimen och ha ner bitarna i. Rör om försiktigt med en sked eller slickepott. Ta ut formen ur frysen och häll fyllningen. Mikra biscoff spreaden så att den blir rinnig, låt svalna en liten stund och häll över fyllningen. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen minst 6 timmar eller över natten. Se anteckning ovan.
  • Ta ut cheesecaken från kylen och servera!