250glotus biscoffkex+ 21 till att lägga runt formen
100gramsmör
600gramfärskost
5dl40% vispgrädde
2,5dlflorsocker
2tskvaniljsocker
2stdubbeldaim
Ca 2dllotus biscoff spread
extra kex att smula övervalfritt
Instruktioner
Börja med att finkrossa kexen och blanda det med smält smör. Om du vill kan du dekorera cheesecaken de biscoffkex runt hela formen, sedan har du i de krossade kexen i botten. Använd en springform på cirka 24 cm. Ställ in i frysen.
Vispa samman grädde i en skål till hård toppar (var noggrann här annars blir cheesecaken rinnig). Vispa sedan färskost och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt florsocker och rör runt försiktigt. Blanda därefter i vispgrädden och vispa lite till. Kom ihåg att inte vispa för mycket för då cheesecake bli för hård.
Hacka daimen och ha ner bitarna i. Rör om försiktigt med en sked eller slickepott. Ta ut formen ur frysen och häll fyllningen. Mikra biscoff spreaden så att den blir rinnig, låt svalna en liten stund och häll över fyllningen. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen minst 6 timmar eller över natten. Se anteckning ovan.