Använd en springform på cirka 24 cm med bakplåtspapper i botten.
Mixa oreokexen till smulor. Blanda samman smulorna med smält smör. Pressa ner de jämt i botten av springformen. Ställ in i kylen.
Vispa därefter färskosten mjuk tillsammans med vaniljsocker. Rör sedan försiktigt ner florsocker. Vispa grädde till hårda toppar i en separat skål och vänd ner grädden i fyllning. Blanda försiktigt ner 2/3 (spara resten till topping) krossade oreos.
Ta ut springformen och ha i fyllningen. Släta till den på toppen. Ställ in i kylen igen.
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Häll över grädde och ställ in i mikron i 1 minut. Rör runt ordentligt tills det blivit en tjock ganach. Toppa cheesecaken med chokladen. Valfritt att toppa med mer vispgrädde och oreos 😍
Ställ in i kylen i minst 4-6 timmar eller låt stå över natten. Använd en kniv för att skära i kanterna runt springformen innan du tar loss den.