Smakrik och god fudgy brownie med chokladfrosting! SÅ GOD!
Fudgy brownie med chokladfrosting
Ingredienser
Brownien
- 225 gram smält smör
- 100 gram mörk choklad gärna runt 54%
- 4 st ägg M-L
- 4 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl kakao
- 2.5 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Chokladfrosting
- 200 gram färskost
- 50 gram rumstempererat smör
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1/2 dl kakao
Övrigt
- jordgubbar och vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret och chokladen
- Vispa ihop ägg och socker med en elvisp tills det bli ljust och fluffigt.
- Häll ner smöret och chokladen i smeten och rör försiktigt om med en sked eller slickepott. Sikta ner de torra ingredienserna och fortsätt röra om tills det precis blivit en jämn smet.
- Häll ner smeten i en 24 cm form med bakplåtspapper under. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna för att kakan ska kunna bli fudgy. Gärna i rumstemperatur först och sedan försluten i kylskåp över natten.
Choladfrosting
- Vispa samman alla ingredienser till en krämig och fluffig frosting.
Montering
- Bre över chokladforstingen på brownien. Toppa med jordgubbar och spritsa på grädde. Går för all del att göra dagen innan, låta den stå i kylen och servera dagen efter. Eller dekorera innan servering!