Kladdkaka med brynt smör och mjölkchokladganache

Om du inte provat att ha i brynt smör i kladdkakan så tycker jag du ska testa! Smaken är mer fyllig och brynt smör har en nötig smak som är oslagbar. I receptet har jag ökat mängden smör för att en del av det försvinner i samband med att smöret kokas. Åh så gott det blir! Viktigt dock att låta kladdkakan vila i kylen. Får inte i hjärtat av tanken att man skulle hugga gaffeln i den medan den fortfarande är varm. Blir inte samma sak!

Kladdkaka med brynt smör och mjölkchokladganache

Tips! Denna kladdkaka med brynt smör mår som allra bäst om man låter den vila en stund. Dvs inte äter den på en gång! Helst ska den få vila i kylen tills den blivit fast.

Kladdkaka med brynt smör och mjölkchokladganache

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 dl strösocker (gott att byta ut hälften av strösockret till ljust muscovadosocker eller farinsocker!)
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Ganache

  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde

Instruktioner

Kladdkaka

  • Börja med att bryna smöret i en stor och tjockbottnad kastrull. Brynt smör kräver tålamod och konstant omrörning. Detta tar cirka 15 minuter. När det bildats skum och färgen blivit något mörkare så är den klar. Viktigt att hälla ut smöret i en värmetålig skål så att kokandet inte fortsätter. Blanda ner kakao och rör runt.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Tillsätt äggen och blanda runt. Ha därefter i de torra ingredienserna och rör runt tills det precis blivit till en smet. Häll ner i en springform (24 cm) med bakplåtspapper under och skjutsa in i ugnen i cirka 20 min.

Ganache

  • Mikra vispgrädden och mjölkchokladen i 30 sekunder på cirka 560 w, ta ut, rör runt ordentligt, ställ tillbaka i mikron och mikra 30 sekunder till. Rör runt en gång till och låt svalna. Låt den svalna samtidigt som kladdkakan svalnat. När bägge svalnat ordentligt så kan du hälla ganachen på kladdkakan. Toppa med flingsalt om du vill!

Här har du ett recept på kladdkaka med chocolate chip cookie-smak. Tacka mig sen! 🙂

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x