Pull apart vitlöksbullar på färdig pizzadeg

Blir det någonsin tjatigt med vitlöksbröd? Nej, säger jag. Kan ju varieras i all oändlighet. Det här är ett recept jag gjorde för några år sedan och det är många som provat och sagt att de älskat det. Snabblagat, enkelt och gott.

Man slipper all krångel med jäsning när man använder sig av färdig pizzadeg och gör dessa vitlöksbullar. Alla kommer att älska de!

Ingredienser

  • 550 g färdig pizzadeg
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1/2 dl persilja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 150 g riven mozzarella
  • salt/peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda finhackad vitlök, rumstempererat smör, finhackad persilja och lite salt/peppar
  • Skär pizzadegen i cirka 15 bitar. Fyll varje med vitlökssmör och mozzarella (spara lite av vitlökssmöret till slutet). Tryck ihop kanterna så att det formas till en boll. Var noggrann så att inget läcker ut. Lägg de i en form med bakplåtspapper under.
  • Mikra smöret som blir över och pensla det över bullarna. Lägg lite mer ost mellan bullarna om du vill, detta skapar "cheese pull-effekten". Grädda i ugnen i cirka 20-30 minuter.
  • Dekorera med lite persilja och varför inte riva på lite parmesan också? Servera och njut.

Om du gillar vitlöksbröd så bör du testa dessa! Likt den ovan är den också utan jäsning.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x