Otrolig pepparkakscheesecake

Det här är en cheeesecake med extra mycket pepparkaka. Jag gjorde den förra året och alla som smakade på den älskade den! Ni var dessutom många som testade den och det gör mig så otroligt glas. Självklart ska receptet komma upp här på bloggen också.

Tips! En lyckad cheesecake som inte smälter kräver en ordentligt vispad grädde.
pepparkakscheeesecake

Pepparkakscheesecake

Ingredienser

  • 150 g pepparkakor
  • 50 g smält smör

Fyllning:

  • 600 g färskost
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Pepparkakskräm

  • 150 g pepparkaka
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl florsocker

Instruktioner

  • Krossa pepparkakorna ordentligt i en mixer. Tillsätt smält smör och pressa ner i en springform på 24 cm med bakplåtspapper i. Ställ in i kylen.

Fyllning:

  • Vispa färskosten så att den blir fluffig tillsammans med vaniljsockret. Blanda sedan försiktigt nere florsockret med en sked eller slickepott. Vispa grädden separat. Viktigt att vispa grädden till hårda toppar, annars smälter cheesecaken när den tas ut ur kylen. Vänd försiktigt ner grädden i fyllningen för att få en så fluffig fyllning som möjligt.
  • Häll ner fyllningen i springformen och ställ in den i kylen i cirka 1 timme. Glöm inte att täcka formen

Pepparkakskräm:

  • Krossa pepparkakorna i en mixer. Tillsätt smält smör, mjölk och florsocker. Fortsätt mixa tills det bildas en klumpfri kräm. Häll över cheesecaken och låt stå täckt i kylen över natten eller i minst 6 timmar. 
Toppa med hackad daim och vispad grädde. Gärna lite lingon också!

Om du gillar pepparkakscheesecake så har jag även gjort denna i glas!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ronya
Ronya
1 år sedan

Hej! Ska den stå i kylen eller frysen? Det står olika så blir lite förvirrad 😅

Susanne
1 år sedan

Hej! Ska den vara i kylen eller frysen? Mvh Susanne

Frida Forsberg
Frida Forsberg
1 år sedan

Det står både frys och kyl i receptet. Vilket gäller :p

Ida
Ida
1 år sedan

Jag står här nu och håller på att baka och fattar inte heller om den ska stå i frysen eller kylen. Väldigt troligt att ta fel så man inte har någon efterrätt till nyårsmiddagen i morgon. Det är flera som undrar över detta för flera veckor sedan så väldigt tråkigt att du ännu inte svarat eller uppdaterat ditt recept. Mvh Ida

Martha
Martha
1 månad sedan

Hej 🙂! Hur länge står sig cheesecaken i kylskåp?

Ann
Ann
Reply to  Martha
1 månad sedan

Tror grädden är den känsligaste delen. Vi gjorde vår i lördags och åt sista biten igår, tisdag. Inga problem, men som sagt hänger det nog på hur färsk grädden var vid vispning samt hur mycket den åkt ut och in ur kylen.

Mathias
Mathias
1 månad sedan

Till Pepparkaks krämen, byt till mjuk pepparkaka (samma mängd) å ta lite mindre mjölk. Blir 👌

Ann
Ann
1 månad sedan

Den bästa efterrätten på länge. Sååå god enligt hela familjen. Blir årets nyårsdessert.

Marianne Enmark
Marianne Enmark
1 månad sedan

Den borde frysas för att bättre ” hålla ihop”.
Gjorde enl receptet men den blev ändå mycket lös,misslyckad.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x