Underbar och krämig lemon curd på 4 ingredienser

Det här är en tjock och bredbar citronkräm. Den är söt, syrlig och otroligt fräsch. Du kan ha det i tårtor, glass, på mackan, på cheesecaken, i en citrontiramisu.. ja möjligheterna är oändliga. För många år sedan köpte jag den färdig i butiken och trodde där och då att lemon curd inte var för mig.

Det visade sig bara att den hemmagjorda inte går att ens jämföra med den som köps i butik. Den hemmagjorda är oslagbar!

Lemon curd
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Lemon curd

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 4 dl strösocker
  • 4 citroner
  • 100 g kallt smör

Instruktioner

  • Vispa ihop äggulorna i en skål tillsammans med sockret
  • Riv skalet från 1 citron i en kastrull och pressa i saften från alla citroner. Koka upp i ungefär 2 minuter
  • Häll ner citronsaftet lite i taget i skålen med ägg och strösocker. Rör runt hela tiden! Om det bildas klumpar så kan man sila ner curden i kastrullen igen. Även för att få bort zesten om man inte gillar bitarna.
  • Koka upp curden tills den tjocknar under konstant omrörning. Häll ner i en skål och lägg i bitar av kallt smör. Rör runt tills smöret smälter. Ställ in i kylen och servera när den svalnat.

Ha denna spread på cheesecaken, på glassen, i tårtan eller i tiramisun möjligheterna är oändliga!

Här hittar du recept på lemon curd-glass som är så god! Här är ett klipp på det.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
2 månader sedan

Hej! 🙂 Den ser helt fantastisk ut!! Hur länge den håller sig?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x