Go Back

Pepparkakscheesecake

Ingredienser

  • 150 g pepparkakor
  • 50 g smält smör

Fyllning:

  • 600 g färskost
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker

Pepparkakskräm

  • 150 g pepparkaka
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl florsocker

Instruktioner

  • Krossa pepparkakorna ordentligt i en mixer. Tillsätt smält smör och pressa ner i en springform på 24 cm med bakplåtspapper i. Ställ in i kylen.

Fyllning:

  • Vispa färskosten så att den blir fluffig tillsammans med vaniljsockret. Blanda sedan försiktigt nere florsockret med en sked eller slickepott. Vispa grädden separat. Viktigt att vispa grädden till hårda toppar, annars smälter cheesecaken när den tas ut ur kylen. Vänd försiktigt ner grädden i fyllningen för att få en så fluffig fyllning som möjligt.
  • Häll ner fyllningen i springformen och ställ in den i kylen i cirka 1 timme. Glöm inte att täcka formen

Pepparkakskräm:

  • Krossa pepparkakorna i en mixer. Tillsätt smält smör, mjölk och florsocker. Fortsätt mixa tills det bildas en klumpfri kräm. Häll över cheesecaken och låt stå täckt i kylen över natten eller i minst 6 timmar. 
Toppa med hackad daim och vispad grädde. Gärna lite lingon också!