Tänk er mjukare varianter av potatisbullar med smält ost i och med krispig yta. Supergott med andra ord. Dessa koreanska ostfyllda potatispannkakor är så enkla att slänga ihop och så goda att äta.
Koreanska ostfyllda potatispannkakor
Ingredienser
- 280 gram potatis
- 2 msk majsstärkelse
- 2 tsk socker
- Salt och peppar
- Riven mozzarella
Instruktioner
- Börja med att skala och hacka potatisen grovt. Koka potatisarna i cirka 10 minuter eller tills de blivit mjuka.
- Häll ur vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Tillsätt socker och majsstärkelse samt salt och peppar efter smak.
- Forma potatisen till små golfbollar och platta till lite för att få plats för rivna osten. Gör detta medan potatisen fortfarande är varm. Fyll inte för mycket för då osten rinner ur potatisen vid stekning. Platta till potatisen med händerna.
- Häll olja i en stekpanna och stek på medelvärme. Vänd potatisen när den fått en fin stekt yta.