Koreanska blomkålsvingar

De koreanska blomkålsvingarna i det här receptet är krispiga och har en klibbig och en sötstark glaze. Det här är en riktig favorit! Rätten går minst lika bra att fritera om man istället vill ha det.

Koreanska blomkålsvingar

Ingredienser

Blomkålsvingar

  • Ett blomkålshuvud
  • Panko

Smeten

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 2 dl vatten

Glazen

  • 1-2 msk pressad vitlök
  • 2 msk gochujang kan ersättas med tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 3 msk sesamolja
  • 4 msk agavesirap
  • 4 msk soja
  • 3 msk brunt farinsocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skölj blomkålen och dela den i önskade bitar.
  • Blanda ingredienserna till smeten. Doppa blomkålen i smeten och sedan i panko. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper under och placera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Det går även att skippa ugn och fritera blomkålen tills de blir krispiga.
  • Blanda ingredienserna till glazen i en tjockbottnad kastrull på medelvärme, förutom majsstärkelsen och vattnet, och rör om hela tiden.
  • När såsen tjocknat är det dags att blanda kallt vatten med majsstärkelse och hälla i såsen. När den tjocknat och ser kladdig ut så är den klar.
  • Pensla blomkålen med glazen och strö över sesamfrön och salladslök.

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Laura
Laura
5 månader sedan

Helt otroligt gått! Smakade som riktig kyckling!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x