Friterade Vietnamesiska vårrullar med jordnötssås och chilisås
Det här receptet har jag gjort på YouTube, för dig som vill se mig laga det. Däremot hade jag lite andra saker hemma denna gång så receptet skiljer sig. Bägge är lika goda!
ingredienser
Ingredienser
Vårrullar
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 200 gram fast tofu
- 100 gram glasnudlar
- 2 morötter
- 10 stycken shiitake-svampar eller byt ut till en annan svamp!
- Rispapper som är till för fritering rött omslag, se nedan
- Salt och peppar
Jordnötssås
- 1/2 dl jordnötssmör
- 1 tsk sesamolja
- 3 msk soja
- 2 msk limesaft
- 2 tsk hoisinsås frivilligt
- 1 msk socker/agavesirap
Chilisås
- 2 msk socker
- 1,5 dl varmt vatten
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk limesaft
- 2 msk chili rekommenderar färsk men chiliflakes går också bra
Instruktioner
- Finhacka vitlöken, gul löken, svampen. Riv morötterna och blötlägg glasnudlarna. Blanda allt i en skål och smula i tofu. Krydda med salt och peppar.
- Fyll en skål med varmt vatten tillsammans med lite vinäger och socker. Snurra rispappret några varv i vattnet och placera det på bordet. Jag använder mig av hushållspapper och torkar bort en del av vattnet för att inte ha det tillsammans med oljan. Lägg i tofublandningen i rispappret och vik ihop det (se YouTube hur jag gör).
- Fritera vårrullarna i 190 grader eller medelhög värme.
Såserna
- Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av!
Video