Kladdkakecookies med kärleksmumsglasyr

Om kladdkakan, cookien och kärleksmumsen fick ett barn.. ja då skulle den se ut så här! Allt gott i ett.

Kladdkakecookies med kärleksmumsglasyr

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 150 g choklad gärna 44-46%
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • en nypa salt

Glasyr

  • 50 g smör
  • 3.5 dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kaffe
  • 1 msk vaniljsocker

Toppa med

  • riven kokos

Instruktioner

  • Smält smöret tillsammans med hackad choklad i antingen mikron eller i en kastrull. Ställ åt sidan för att låta det svalna.
  • Blanda farinsocker, strösocker och ägg i en skål. Häll ner det smälta smöret och chokladen. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda runt. Täck skålen och låt stå i kylen i 20-30 minuter. Viktigt att låta smeten svalna i kylen annars får man väldigt platta kakor.
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Jag använder mig av en glasskopa och får till 12 stycken kakor, man kan såklart göra mindre kakor men kom ihåg att gräddningstiden kan vara mindre då för mindre kakor. skjutsa in kakorna i ugnen i cirka 10 minuter. Låt de svalna helt på ett bakgaller.
  • Smält smör och blanda ner florsocker, vaniljsocker, kakao och kaffe. Här kan du smaka av själv om du föredrar starkare kakao eller kaffe tex.
  • Bre det över kakorna och ha på riven kokos. Kakorna är ju som godast när de fått stå i kylen i några timmar.

Här hittar du recept på samma recept fast muffins!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x