Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr

Älskar kladdkaka! I alla dess former. Det här är små kladdkakor egentligen och mitt standard recept för kladdkaka. Fast i ett mindre format! Med en smarrig glasyr på.

Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr är så gott! Rekommenderar att den får svalna helt, gärna i kylskåp. Blir godast så!
Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr

Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr

Ingredienser

Kladdkakemuffins

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker

Glasyr

  • 50 g smör
  • 2.5 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kaffe kokt kaffe som svalnat
  • 1 tsk vaniljsocker

Toppa med

  • riven kokos

Instruktioner

Kladdkakemuffins

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält smöret och låt svalna. Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan och rör runt tills det precis blivit till en jämn smet.
  • Fyll 12 muffinsformar och skjutsa in i ugnen i cirka 10 minuteer. Låt svalna.

Glasyr

  • Smält smöret och dra av från plattan. Tillsätt florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet. Toppa kladdkakemuffinsarna med glasyren och toppa med riven kokos. Ställ in i kylen täckta tills kladdkakorna blir fasta.

Om du älskar kladdkaka så kan jag rekommendera att testa äta en med brynt smör i!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
3 månader sedan

Hur många muffins blir det?? Kan man hälla över smeten i formarna o sedan ställa dom kallt i några timmar??

Siru
Siru
3 månader sedan

Undrar också hur många det blir,ifall man vill göra dubbel sats. Många recept där det fattas just hur många det blir.

Siru
Siru
Reply to  Siru
3 månader sedan

Nu ser jag att det blir 12 st.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x