Pepparkaka och cheesecake är verkligen en perfekt kombo. Vilken fantastisk dessert! Den är väldigt enkel och lättlagad. Därav är den så populär varje år runt jul. Jag har ju bakat denna i glas förr som varit väldigt poppis. Knaprig pepparkaka, fluffig cheesecake med crunch från daimen och ett täcke med Dulce de Leche. Mmm.. Älskar! Perfekt till julminglet, glöggminglet, osv-minglet!
Pepparkakscheesecake är en stående favorit!
Pepparkakscheesecake med daim och kola
Ingredienser
- 150 g pepparkaka
- 75 g smält smör
Cheesecakefyllning
- 400 g färskost
- 1 dl florsocker eller mer för sötare cheesecake
- 1 msk vaniljsocker
- 2 st dubbeldaim (2 x 56g)
- 3 dl vispgrädde (40%)
Toppa med
- 2 dl dulce de leche
- pepparkaka, hackad daim och lingon valfritt
Instruktioner
- Krossa pepparkakorna till ett fint smul och blanda med smält smör. Lägg det här i botten av en springform (24cm) och platta till så det blir jämnt. Tryck inte för hårt. Ställ in i kylen.
- Blanda färskost, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Vispa grädden i en separat skål till hårda toppar. Blanda i hackad daim. Fyll formen och jämna till toppen.
- Mikra dulce de lechen i cirka 20-30 sekunder och rör runt tills den blir lös. Låt svalna lite och häll över cheesecaken. Ställ in i kylen (täck med plastfolie) i minst 4 timmar eller över natten.
- Dekorera med pepparkaka, daim och lingon innan servering. Njut!

