Precis så här vill jag att min äppelsmulpaj ska smaka. Jag har gjort ett recept för 3 portioner. Använder mig av mindre formar. Otroligt otroligt gott! Justera gärna sockret utifrån dina preferenser då denna kan bli riktigt söt
Äppelsmulpaj
Ingredienser
Äppelblandning
- 2-3 st valfria skalade äpplen
- 0,5 tsk kanel per portion
- 2 tsk strösocker per portion
Pajen
- 1 dl farinsocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 75 gram kall smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala äpplet och hacka den i bitar. Häll över i tre mindre ugnsformar på cirka 11 cm. Blanda äpplena med kanel och strösocker.
- Blanda sedan farinsocker, vetemjöl, havegryn och kall smör i en separat bunke. Smula över äpplena. Ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter. Servera med glass eller vaniljsås!