Snickersbrownie
Enligt mig ska en brownie vara fudgy, dvs seg och mjuk. Detta åstadkommer man om man följer det här receptet + har tålamodet att vänta och äta det dagen efter. Det är råd jag ger till er men sällan följer själv.. tålamodet sviker mig när jag känner doften!
Ingredienser
- 225 gram smör
- 100 gram mörk choklad
- 4 dl strösocker
- 4 stora ägg
Torra ingredienser:
- 1 tsk vaniljsocker
- 1.5 dl kakao
- 2.5 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- En nypa salt
Att toppa med:
- 4 st snickers
- 6-7 msk jordnötssmör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret och chokladen, antingen i mikron i intervaller eller i ett vattenbad. Ställ åt sidan.
- Vispa samman ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret och chokladen, blanda.
- Sikta ner de torra ingredienser och rör om allt försiktigt tills det blandats samman.
- Häll i smeten i en form på cirka 35×25 cm. Glöm inte bakplåtspappret! 😃 skär snickersen i bitar och täck det med browniesmeten. Toppa med jordnötssmör och skapa swirls!
- Ställ in i ugnen i cirka 30 minuter. Jag brukar testa med en tandpetare för att se ifall brownien är färdig. Om den är superkladdig så är degen för rå för mig, men om den kommer ut med smulor och lite kladd så tycker jag den är alldeles perfekt.
- VITKIGT! Låt svalna helt! Vänta gärna till dagen efter, blir godast då 😍