Minns ni oreosushin som var viral för ett tag sedan? Då var det en bas på Oreo och sen hade man i en annan fyllning i. Det här är typ samma koncept bara att det är en rulltårta med chesecakefyllning. Vem klagar? Inte jag i alla fall! Sjukt gott 🙂
Pepparkaksrulltårta görs med fördel 1-2 dagar innan servering!
Otrolig pepparkaksrulltårta
Ingredienser
Rulltårtan
- 300 g pepparkakor
- 1 dl mjölk
Fyllningen
- 200 g färskost
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dubbeldaim 56 g
Topping
- biscoff spread
- vispgrädde
- hackad daim
- färska eller frysta lingon
Instruktioner
Rulltårta
- Mixa pepparkakorna till ett fint smul. Blanda det med mjölken och forma till en deg. Lägg det mellan två bakplåtspapper och kavla ut det till en rektangel. Den ska inte bli alldeles för tunn.
Fyllning
- Vispa ihop ingredienserna till fyllningen tills det blir fluffigt. Ha i hackad daim och rör runt. Bre över pepparkakan och rulla försiktigt ihop till en rulltårta med hjälp av bakplåtspappret.
Topping
- Toppa med biscoffspread och låt stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten. Spritsa på grädde och lägg på topping innan servering.