Karamellbröd
Tänk er karamellpopcorn fast bröd istället. Så nästa gång ni har överblivet bröd hemma som kanske stått ett tag och ni inte vet vad ni ska göra med det så kan ni göra det till gott snacks!
Ingredienser
- 2 skivor bröd
- 4 msk strösocker
- 2 msk vispgrädde
- 1 msk smör
- flingsalt
Instruktioner
- Skär brödet i kuber och rosta det i en torr stekpanna.
- Häll ner socker i en tjockbottnat kastrull och koka det på medelvärme tills det får en gyllenbrun färg. Häll sedan försiktigt ner vispgrädde, lite i taget för att inte förstöra temperaturen i sockret. Ha sedan i smör och koka en liten stund till tills allt blandats samman.
- Lägg i brödet i kastrullen och rör runt det. Häll ut det på bakplåtspapper och seperarera brödet, strö över flingsalt och låt det stelna. Ringa på choklad om du vill sen är det klart!