Biscoffkladdkaka – Älskar du smaken av biscoff och kladdkaka är detta den perfekta kladdkakan för dig.
TIPS – Överarbeta inte smeten och övergrädda inte då biscoffkladdkakan inte blir lika god. Kladdkaka är alltid godast dagen efter när den fått stå i kylen, så om du har tålamod är mitt tips att du låter den stå över natten i kyl. Toppa biscoffkladdkakan med grädde eller vaniljglass.
Biscoffkladdkaka
Ingredienser
- 150 gram smör
- 2 dl biscoff spread
- 3 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader, under- och övervärme
- Smält smöret (jag använder micro)
- Blanda därefter ner biscoff spread i det varma smöret och rör runt i en bunke
- Tillsätt resterande ingredienser och rör försiktigt runt tills allt precis blandats samman. Undvik att överarbeta smeten!
- Häll ner smeten i en 20 cm springform med bakplåtspapper under. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 min. Kladdkakan är färdig när kanterna är fast och mitten dallrar.